Søvn er svært viktig for god helse. Netter med dårlig søvn gir  både dårlig konsentrasjon, humør og yteevne. Kroppen setter i gang en lang rekke prosesser når vi sover som skal gjøre oss klare til neste dag, og sørge for at vi fungerer best mulig både fysisk og mentalt.

Så viktig er god søvn for kroppen og humøret

 

Omtrent en tredjedel av livet vårt brukes til søvn, og når vi sover skjer det mange ting i kroppen som sørger for å holde oss sunne og friske. Her er noen av de positive effektene søvnen har.

 

Gjenoppbygger kroppen

Så lenge vi er våkne, kjører organene på høytrykk og det bryter dem ned. Men søvnen produserer forskjellige hormoner som medvirker til gjenoppbygging av hjernen og kroppen

 

Styrker immunforsvaret

Søvn har også en avgjørende betydning for kroppens immunforsvar. Sover vi ikke nok, blir kroppen for eksempel dårligere til å danne visse stoffer som er viktige for immunsystemet.

 

God søvn gir bedre hukommelse

Søvn er også viktig for oppbygningen av hjernen, spesielt den delen av søvnen hvor vi drømmer, fordi den er med på å lagre begivenheter i hukommelsen.

 

God søvn er viktig for å holde vekten nede

Når vi sover, reduserer kroppen mengden av stresshormonet kortison, som er et hormon som styrer appetitten vår. Inneholder blodet en stor mengde kortison, blir vi svært sultne, og det gjør at vi raskt tar inn flere kalorier enn det vi egentlig har bruk for.

 

God søvn gir bedre humør

Søvn og humør henger også sammen, viser flere studier. Ikke bare gir for lite søvn kortere lunte,man blir også betydelig mer nærtagende, sur og tverr.

 

God søvn gir mer energi

Søvnen har en energisparende effekt fordi den setter ned kroppens energinivå ved å redusere kroppstemperaturen. Dette medfører at du våkner uthvilt med mer energi. 

 

Kilde: https://forskning.no/sovn-bakgrunn/bakgrunn-slik-virker-sovn/931124

7 gode råd for bedre søvn

Søvn er et grunnleggende behov som er helt nødvendig for alle. Vi trenger nok søvn for å gjøre kroppen klar til en ny dag. Gode søvnvaner er derfor viktig, så her er noen gode råd for bedre søvn.

 

  • Forsøk å ha en jevn døgnrytme
  • Unngå og sove på dagtid og begrens eventuell middagslur til 20 minutter
  • Sørg for regelmessig mosjon, men unngå hard trening de siste timene før sengetid
  • Sørg for å ha det mørkt på soverommet, og ha moderat temperatur
  • Ikke gå til sengs sulten, eller spis et tungt måltid før leggetid
  • Unngå koffeinholdige drikker på kveldstid
  • Unngå lys fra skjermer som mobil, PC og TV før sengetid

 

Klarer du å følge noen av disse rådene er du godt på vei.

Legevendelrot – en populær medisinplante for god søvn siden oldtiden


Legevendelrot er en plante i kaprifolfamilien og har vært en populær medisinplante siden oldtiden. Den greske legen Hippokrates (ca. 460-377 f.Kr.) som har blitt kjent som «legekunstens far», foreskrev allerede på sin tid Legevendelrot som et hjelpemiddel for søvn.

 

I dag brukes den blant annet for sine beroligende og søvnfremmende egenskaper.

Hippokrates kjent som legekunstens far.

Evnen til å snu vondt til godt

Det latinske navnet på Legevendelrot (Valeriana Officinalis) kommer muligens fra det latinske vales som betyr «å ha det godt». Artsnavnet Officinalis betyr «som anvendes medisinsk» og viser til urtens bruk som medisinplante. Planten ble sagt å ha evnen til å snu vondt til godt, og den kjente svenske botanikeren og legen Carl von Linné kalte den derfor «Wendelrot». 

Lei av å våkne uopplagt og utslitt? 
4 gode grunner til å prøve Somnia Plus

 

Somnia Plus er et naturprodukt som er utviklet for deg som sliter med å få sove og ønsker bedre søvn og en bedre hverdag. Her er fire gode grunner til å prøve Somnia Plus:

 

1. Inneholder naturlige ingredienser for god søvn

2. Kan tas regelmessig
3. Er utviklet og produsert i Norge

4. Prøv gratis* i 60 dager


Spesialtilbud akkurat nå:
Prøv Somnia Plus GRATIS* i 60 dager!

Hent info fra 1881.no
Felter merket med *er obligatoriske

Copyright Pharma Norge AS 2018. All rights reserved.

Tlf: 7580 3565       E-post: post@somniaplus.no